Pescuit in Ardeal
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pescuit in Ardeal

Comunitatea pescarilor din Ardeal.
 
AcasaGalerieCăutareÎnregistrareConectare

 

 Despre porumbul conservat 2...

In jos 
AutorMesaj
roiu1



Mesaje : 50
Data de inscriere : 01/10/2011

Despre porumbul conservat 2... Empty
MesajSubiect: Despre porumbul conservat 2...   Despre porumbul conservat 2... Icon_minitimeMier Oct 19, 2011 6:16 am

Porumbul conservat – momeala ideala pentru crap
Crapul este specia de peste cu cea mai mare raspandire la noi in tara, fiind specia cea mai vizata de pescari in aproape toate anotimpurile. Asa cum se stie, dieta crapului cunoaste o evolutie in functie de sezonul de pescuit, primavara si toamna fiind preferate momelile de natura animala si continut proteic mai ridicat iar in anotimpul calduros, de vara, fiind preferate momelile de natura vegetala. Din categoria momelilor vegetale porumbul si derivatele sale se dovedesc a fi momelile cele mai productive si de succes. De altfel, in literatura de specialitate, furajele pentru hranirea crapilor contin obligatoriu porumb intre 20-30 % restul fiind completat cu srot de floarea soarelui, grau si alte ingrediente.
Porumbul folosit ca momeala se poate folosi ca atare, uscat sau inmuiat in apa cu 48 de ore inainte de partida de pescuit. Trebuie remarcat ca acest tip de momeala nu da rezultate bune decat in cazul crapilor mari, care detin o dentitie solida – dinti faringieni, asezati in 3 serii, cate 5 pe fiecare parte. In cazul exemplarelor mai mici de crap, porumbul uscat nu este recomandat, preferandu-se mamaliga, porumbul crud (de lapte) sau porumbul fiert/conservat. Conservele de porumb special pentru pescuit sunt insa relativ scumpe. Acestea pot avea arome de anason (cu cele mai bune rezultate), de miere, de scoica, de vanilie, de ciocolata etc. La nevoie se pot folosi conservele de porumb comestibile. Acestea contin diverse arome, conservant … si par a suplini cu succes conservele speciale pentru pescuit.
Iata in continuare si cateva retete verificate, cu ajutorul carora ne putem constitui singuri rezervele necesare de porumb pentru pescuit:
1. Porumb de lapte – acesta se poate procura incepand cu sfarsitul lunii iulie, pana la inceputul lunii septembrie. In aceasta perioada putem folosi porumb proaspat cu rezultatele cele mai bune. Dupa caz, boabele se pot lasa 24-48 de ore in apa cu diverse arome (anason, miere, vanilie) dupa care se pot folosi direct;
2. Porumb congelat – este cea mai la indemana metoda de conservare a porumbului de la un an la altul. In acest caz se curata porumbul proaspat, crud, fara sa spargem boaba, dupa care acesta se pune in mai multe pungi mai mici (portii care ajung pentru o partida de pescuit) si se congeleaza. Pe tot parcursul anului boabele se pot folosi cu rezultate deosebit de bune. Observatie: boabele decongelate nu mai pot fi recongelate a doua oara pentru ca se strica; deci, vom avea grija sa luam la noi doar cantitatea de porumb de care avem nevoie intr-o partida de pescuit, cu toleranta de
rigoare.
3. Porumb conservat – se curata porumbul crud (de lapte) fara sa-i spargem boaba si se pune in borcane de 200-250 g, dupa care punem apa pana acoperim porumbul complet. In functie de preferinte se adauga si arome: miere, vanilie, boabe de anason (20-30 boabe) etc. Dupa aceea se capsuleaza borcanele cu capace. Cel mai bine este sa folosim borcanele cu capace pe filet. Borcanele se pun intr-un vas cu apa (un fel de cratita mai mare, joasa) si punem apa pana le acoperim in proportie de 75-80 % ; apoi le punem sa fiarba la foc moderat. In timpul fierberii vom acoperi borcanele cu o carpa umeda pentru a le mentine in aburi fierbinti. Procesul de fierbere dureaza cam 60-90 min (valorile mici pentru porumb foarte crud).
4. Porumb fiert si conservat – daca am pierdut ocazia sa ne facem conserve cand inca se gasea porumbul crud nu ne ramane decat sa fierbem porumbul uscat intr-o oala sub presiune timp de cca. 40 -60 min. la foc normal, dupa care folosim tehnologia descrisa la punctul 3.
Utilizand metodele descrise mai sus vom fi siguri ca pe tot timpul anului vom avea propriile noastre rezerve de porumb pentru nada sau momeala, la costuri rezonabile. Retetele sunt verificate, cu precizarea ca timpii de fierbere la pct. 4) pot fi usor diferiti in functie si de soiul de porumb disponibil, de gradul sau de uscare.
Sus In jos
lucian_zis puiu



Mesaje : 19
Data de inscriere : 20/10/2011

Despre porumbul conservat 2... Empty
MesajSubiect: porumb   Despre porumbul conservat 2... Icon_minitimeJoi Oct 20, 2011 2:34 am

dap....frumos expus......sunt mai degraba un fan al porumbului....in detrimentul boilles-urilor.....deocamdata...cat mi-s la inceputuri....mai tarziu poate ma obisnuiesc si cu alea
Sus In jos
roiu1



Mesaje : 50
Data de inscriere : 01/10/2011

Despre porumbul conservat 2... Empty
MesajSubiect: porumb   Despre porumbul conservat 2... Icon_minitimeLun Oct 24, 2011 1:30 pm

lucian_zis puiu a scris:
dap....frumos expus......sunt mai degraba un fan al porumbului....in detrimentul boilles-urilor.....deocamdata...cat mi-s la inceputuri....mai tarziu poate ma obisnuiesc si cu alea
Oricum, porumbul este un preferat al crapului.
Sus In jos
VVasilescu



Mesaje : 4
Data de inscriere : 22/11/2011

Despre porumbul conservat 2... Empty
MesajSubiect: Re: Despre porumbul conservat 2...   Despre porumbul conservat 2... Icon_minitimeMar Noi 22, 2011 5:04 am

La anul o sa incerc sa-mi fac si eu porumb conservat dupa reteta, sa vedem ce imi iasa Very Happy. In rest folosesc porumbul exact cum ai scris, cu specificatia ca la porumbul fiert il tin 36-48 ore la muiat in apa cu sare si boia sau cu zahar.
Sus In jos
lucian_zis puiu



Mesaje : 19
Data de inscriere : 20/10/2011

Despre porumbul conservat 2... Empty
MesajSubiect: Re: Despre porumbul conservat 2...   Despre porumbul conservat 2... Icon_minitimeMier Dec 07, 2011 11:18 am

avand in vedere ca sunt incepator...sa fiti siguri ca voi testa retetele postate de alti colegi pescari aici
Sus In jos
Admin
Admin


Mesaje : 22
Data de inscriere : 17/09/2011
Varsta : 40

Despre porumbul conservat 2... Empty
MesajSubiect: Re: Despre porumbul conservat 2...   Despre porumbul conservat 2... Icon_minitimeJoi Dec 08, 2011 9:01 am

Cele mai bune rezultate le-am avut la porumb aromat cu acid n-butiric,atat la nadire cat si la carlig.Este cam scump dar foarte bun,mai ales pe ape reci.Noroc ca este si o varianta mai ieftina.
Sus In jos
https://pescariardeleni.hitforum.ro
roiu1



Mesaje : 50
Data de inscriere : 01/10/2011

Despre porumbul conservat 2... Empty
MesajSubiect: Re: Despre porumbul conservat 2...   Despre porumbul conservat 2... Icon_minitimeVin Dec 23, 2011 1:47 am

La mine cei mai rasariti crapi au intrat tot pe porumb uscat, fara arome.
Sus In jos
Continut sponsorizat




Despre porumbul conservat 2... Empty
MesajSubiect: Re: Despre porumbul conservat 2...   Despre porumbul conservat 2... Icon_minitime

Sus In jos
 
Despre porumbul conservat 2...
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Pescuit in Ardeal :: Pescuit la crap :: Nade si momeli-
Mergi direct la:  
Filme, muzica, divertisment - DirectorDirector Firmewww.cere.ro
creează un forum | © phpBB | Forum gratuit de suport | Contact | Semnaleaza un abuz | Discuții recente